lördag 26 april 2014

Recension: To All the Boys I've Loved Before - Jenny Han

to-all-the-boysTitel: To All the Boys I've Loved Before
Serie: To All the Boys I've Loved Before #1
Författare: Jenny Han
Utgiven: 2014
Första meningen: "Josh is Margot's boyfriend, but I guess you could say my whole family is a little in love with him."

To All the Boys I've Loved Before is the story of Lara Jean, who has never openly admitted her crushes, but instead wrote each boy a letter about how she felt, sealed it, and hid it in a box under her bed. But one day Lara Jean discovers that somehow her secret box of letters has been mailed, causing all her crushes from her past to confront her about the letters: her first kiss, the boy from summer camp, even her sister's ex-boyfriend, Josh. As she learns to deal with her past loves face to face, Lara Jean discovers that something good may come out of these letters after all.


En gullig Young Adult contemporary som mest kretsar kring Lara Jean, hennes systrar Margot och Kitty, två killar och en fejkrelation. Egentligen händer det inte så värst mycket i boken utan jag skulle säga att relationer av olika slag är nyckelordet och handlingen spinner runt på det, jag tror dock väldigt många läsare kan känna igen sig i både tankar och känslor hos karaktärerna och den vinner mycket på det.
Det som slog mig var i alla fall hur behaglig den var att läsa: väldigt bra flyt i texten, lätt att hänga med i handlingen, inga svåra engelska ord, inget större "djup" (krävde inte så mycket uppmärksamhet från mig som läsare) och tillräckligt bra för att hålla mitt intresse uppe hela tiden. Hade jag inte haft så mycket annat att göra hade jag förmodligen sträckläst den och läst ut den på ett par timmar.
Kan även säga att den är väldigt snäll mot den yngre publiken - precis som en YA ska vara, så om det är någon som funderar på att ge den till t.ex. sin 13-åriga lillasyster så behöver ni inte tveka, den kommer garanterat bli uppskattad och kommer inte vara för vuxen.
Jag rekommenderar To All the Boys I've Loved Before till alla som vill ha något trevligt och lättläst och kanske även till den som råkat komma ner i en lässvacka och behöver en bok som inte kräver så mycket koncentration och som inte gräver sig så djupt ner i varken handling eller karaktärer.

1 kommentar:

  1. Vad kul att du tyckte om den! Jag vill läsa den någon gång. :)

    SvaraRadera

 

Template by BloggerCandy.com