lördag 9 augusti 2014

Recension: Ugly Love - Colleen Hoover

UGLY_LOVE


Titel: Ugly Love
Författare: Colleen Hoover
Utgiven: 2014
Förlag: Atria Books
Antal sidor:  324
Första meningen: "Somebody stabbed you in the neck, young lady"

It's not exactly love at first sight for Tate Collins when she meets the tormented and secretive Miles Archer. They wouldn't even go so far as consider themselves friends. The only thing Tate and Miles have in common is a mutual physical attraction that can't be denied. Once their desires are out in the open, they realize they might have stumbled on the perfect no-strings arrangement. He isn't looking for love, and she doesn't have time for it -so that leaves just the sex. What they've got could be surprisingly satisfying, as long as Tate can stick to the two rules Miles has for her: never ask about the past; don't expect a future.
They think they can handle it, but everything is different when real emotions start to change the equation.

Herts get infiltrated.
Promises get broken.
Rules get shattered.
Love gets ugly.

Okej det känns som om jag kommer gå mot strömmen med den här recensionen och jag ville så gärna älska den här boken men....
"Ugly Love" har funnits på min önskelista riktigt länge och har varit en av de böcker jag sett fram emot mest i år, förväntningarna har byggts upp i månader då jag läst både författarens egna ord under skrivprocessen och sen sett förhandsläsarnas recensioner/omdömen som varit topp. Detta fick mig att både hoppas och tro att den här boken skulle vara nåt alldeles extra, kanske rentav Colleen Hoovers bästa hitintills.
Så med boken i handen kan jag säga att den började bra, de första sidorna kändes som en typisk Colleen-bok och första mötet med Miles fick mig genast att känna för honom. Tyvärr stannade den känslan i början av boken. Handlingen upprepade sig gång på gång, det hände verkligen ingenting (som inte redan hade hänt) och det kändes som om jag bara satt och åkte på en lång, lång, lååång transportsträcka mot ett avslöjande. Jag brukar ytterst sällan känna att jag vill skumläsa en bok, och speciellt inte en bok av en av mina favoritförfattare, men här var det faktiskt väldigt lockande.
"Ugly Love" är ganska speciell på det sättet att vartannat kapitel är Miles/dåtid och vartannat är Tate/nutid och alla Miles kapitel är skrivna på ett nästan poetiskt sätt (tänk prosa). Texten är kort och centrerad eller ibland placerad på annat sätt än till vänster som den vanligtvis brukar vara, ord är kursiverade, fetade eller ändrade i storlek för att få mer effekt. Tyvärr fick det mig att "tappa" Miles ganska snabbt, det jag kände för honom i början försvann och kom aldrig tillbaka vilket är ovanligt då karaktärer som Miles vanligtvis faller mig i smaken och får mig att bli väldigt emotionell.
Den här boken innehåller även insta-love och massor av sex, funderade några gånger på om jag läste en Colleen Hoover-bok eller om det var "Fifty Shades of Grey". Tyvärr störde det mig mycket att Tate var en riktig "dörrmatta" och att berättelsen i det stora hela innehöll så många klyschor och emellanåt var så cheesy att jag inte riktigt visste var jag skulle göra av mig själv.
Det som räddade boken från att inte få ett riktigt bottenbetyg av mig var att vissa repliker var väldigt vackra och tänkvärda samt att Cap var en härlig karaktär. Även vissa delar i slutet av boken visade glimtar av hur jag hade hoppats att hela boken skulle ha varit.
Kort och gott kan jag väl säga att "Ugly Love" var en besvikelse och om du hoppats på en bok i samma stil som Slammed eller Hopeless så nej. Vill du däremot läsa en ny sida av författaren och gillar det som jag nämnt här ovan är den nog värd att plocka upp.

1 kommentar:

  1. Hm, den har jag inte hört talas om innan. Låter inte som något jag borde ge mig i kast med heller ;)

    SvaraRadera

 

Template by BloggerCandy.com