onsdag 1 januari 2014

2013 i backspegeln och förväntningar på 2014

Jag har sett att många av er bokbloggare har postat inlägg om erat bok- och läsår 2013. Tyvärr har jag inte så mycket att komma med där då jag har haft ett riktigt dåligt läsår, ett resultat av ett väldigt tungt år utanför den fiktiva världen. I början av 2013 hoppade jag i alla fall på Goodreads läsutmaning och hade som mål att läsa 50 böcker under året, femtio böcker är inte speciellt mycket, bara drygt 4 st i månaden, men jag insåg ganska snabbt att jag inte ens skulle klara det och nu med facit i hand kan jag konstatera att jag hade rätt - jag var inte ens i närheten.

15ee8-kk_mcguire_underbara_helveteJag läste bara ca. 20 böcker under 2013, köpte 41 böcker (e-böcker ej inräknade) varav 21 från amerikanska Amazon och resten fördelade på brittiska Amazon, The Book Depository, Adlibris och CDON.COM. Jag läste fyra böcker på svenska och resten på engelska, två av de på svenska var riktigt bra recensionsexemplar: Underbara helvete av Jamie McGuire och På ön av Tracey Garvis Graves. Värda att läsas om ni missat dem!
15739018Bästa boken på engelska var Hopeless av Colleen Hoover, en bok jag först var lite tveksam till på grund av både titel och omslag men den visade sig vara mycket, mycket bättre än vad den såg ut att vara. Ett bevis på att man (jag) inte ska döma boken efter omslaget och/eller titeln...
Årets besvikelse var Taking Chances av Molly McAdams, efter att ha hört att den skulle vara sååå sorglig och bra blev den en riktig flopp. Klarade knappt av att avsluta den men kämpade mig igenom de sista kapitlena. Påbörjade även en recension men raderade den eftersom det blev en riktig totalsågning, och har jag inget positivt att säga alls så låter jag hellre bli att skriva en recension.

Bloggen då? ja den har såklart blivit lidande eftersom jag knappt läst någonting. Jag tänkte flera gånger under året att jag skulle delta i någon återkommande utmaning eller uppgift t.ex. Waiting on Wednesday, Teaser Tuesdays, Cover Characteristic eller Bokbloggsjerka men insåg att det inte skulle bli så stor variation på inläggen eftersom jag så sällan skrev recensioner, så det blev aldrig mer än en tanke.

new_bookFörväntningar på 2014 är att det ska bli ett riktigt bra år och jag har såklart spanat in kommande utgivningar och sett att det kommer ut massor med lovande böcker under året. Jag läser ju mest contemporary romance men har tänkt försöka vidga mina vyer och läsa lite annat också.
Min tanke är också att läsa mer - köpa mindre men.. eh...vi får se hur det går, min hjärna fungerar nämligen som på bilden här bredvid. Men kanske kan satsa på att läsa mer - köpa lagom?
Förhoppningsvis kommer bloggen bli mer levande när jag kommer igång med läsandet. Jag har satt som mål i Goodreads läsutmaning att läsa 50 böcker under året, vilket inte borde vara omöjligt.

1 kommentar:

  1. Läsning ska ju vara något roligt och ibland har man helt enkelt inte tid att läsa! Jag har också 50 böcker som mål i år. :)

    SvaraRadera

 

Template by BloggerCandy.com