måndag 5 januari 2015

Recension: Bright Side - Kim Holden

Bright_SideTitel: Bright Side
Författare: Kim Holden
Serie: Bright Side #1
Utgiven: 2014
Antal sidor: 423
Första meningen: "What's up turkey butt?"

Secrets.
Everyone has one.
Some are bigger than others.
And when secrets are revealed,
Some will heal you...
And some will end you.

Kate Sedgwick's life has been anything but typical. She's endured hardship and tragedy, but throughout it all she remains happy and optimistic (there's a reason her best friend Gus calls her Bright Side). Kate is strong-willed, funny, smart, and musically gifted. She's also never believed in love. So when Kate leaves San Diego to attend college in the small town of Grant, Minnesota, the last thing she expects is to fall in love with Keller Banks.

They both feel it.
But they each have a reason to fight it.
They each have a secret.

And when secrets are revealed,
Some will heal you...
And some will end you.

Okej låt oss först ta 1 sekund och titta på omslaget, det ser inte mycket ut för världen va? ger nog ett ganska tråkigt intryck och lockar inte direkt till att plocka upp och börja läsa boken. Det här är dock ett riktigt bra exempel på att man inte ska döma boken efter omslaget och att det är innehållet som räknas, jag gick från "åhhh" till "mjaa" till "wow!" när jag läste den. Det är en helt fantastisk berättelse med karaktärer som är väldigt lätta att tycka om, jag fastnade på en gång för både Kate, Gus, Keller och Clayton och önskade mer än en gång att de inte bara var fiktiva karaktärer för jag hade gärna velat vara vän med dem allihop. Av någon anledning har jag ofta ganska svårt att fastna för kvinnliga karaktärer, jag dras nästan alltid till de manliga, men alla borde verkligen ha en Kate i sitt liv, så fantastisk och underbar människa ♥. Fick mig att börja fundera på hur jag själv ser på livet och alla runtomkring mig.

Författaren berättar och skriver på ett sätt som talar till läsarna, har ni någon gång träffat nån som pratar före den tänker, utan att det blir elakt, bara att det kan hoppa "grodor" ur munnen och man tänker "sa hon/han verkligen det?!"? så kändes det att läsa den här boken, det kändes både spontant och trovärdigt vilket gjorde att jag flera gånger satt med ett leende på läpparna.
Berättelsen har i princip alla element jag söker efter i en bok och den blandar vänskap, musik och kärlek i en nära perfekt mix. Berättelsen framkallade många känslor men jag trodde att jag skulle klara mig från att gråta och det gick bra till en början men sen var det helt kört, så har du minsta benägenhet för att bli emotionell när du läser - ha näsdukarna redo om du tar dig an den här boken.
Nu ska jag försöka komma över book hangovern "Bright Side" lämnade mig med och så ser jag fram emot nästa bok som är Gus's berättelse, den planeras att ges ut i början av det här året så förhoppningsvis behöver jag inte vänta så länge.

"She's the poster child for positivity. She's a freaking ray of sunshine. She doesn't just look on the bright side... she lives there."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Template by BloggerCandy.com